В помощ на православния християнин
Сподели

Молитвено правило за задомяване

Молитви към светии ТУК
Причастни молитви ТУК
Молитви при различни случаи ТУК
Към утринните молитви ТУК
Към вечерните молитви ТУК
Молитви за всеки ден от седмицата ТУК


В името на Отца и Сина и Светия Дух, и сега и винаги и во веки веков. Амин.

Слава Тебе,Боже наш,слава на Тебе!

Царю небесни, Утешителю, Душе на истината, Който си навсякъде и всичко изпълваш, съкровище на благата и подателю на живота! Дойди и се всели в нас, и очисти ни от всяка сквернота, и спаси, Благий, душите ни.

Свети Боже, Свети Крепки, Свети Безсмъртни, помилуй ни. (3 пъти)

Слава на Отца и Сина и Светия Дух, сега и винаги, и во веки веков. Амин.

Пресвета Троице, помилуй ни; Господи, очисти греховете ни; Владико, прости беззаконията ни; Свети, посети и изцери немощоте ни, заради Твоето име.

Господи, помилуй (3 пъти)

Слава на Отца и Сина и Светия Дух, сега и винаги и во веки веков. Амин.

Отче наш, Който си на небесата, дасе свети Твоето име; да дойде Твоето царство; да бъде Твоята воля, както на небето, тъй и на земята; насъщния ни хляб дай ни днес; и прости нам дълговете ни , както и ние прощаваме на длъжниците си, и не въведи нас в изкушение, но избави ни от лукавия. Амин.

Тропар на свети Николай Мирликийски Чудотворец

Правила на вярата и образец на кротостта, учител на въздържанието те показа на твоето стадо Този, Който е истината на нещата. Поради това, ти със смирението си придобил величие, а с нищетата богатство, отче свещеноначалниче Николае, моли Христа Бога да спаси нашите души.

Слава на Отца и Сина и Светия Дух

Кондак на свети Николай Мирликийски Чудотворец

В Мир, свити, свещенодеец си се показал. Христовото Евангелие, преподобне, като си изпълнил, положил си твоята душа за твоите люде, и си спасил невинните от смърт. Поради това си се осветил като велик таинник на Божията благодат.

И сега и винаги, и во веки веков. Амин.

Непостижимо и неизяснимо за ума е страшното тайнство, което с теб е станало, от Бога облагодатена Владичице! Защото си заченала и родила в плът, от чистите Си кърви Оногова, Който е необхватен. Него, Чиста, като Свой Син, моли да спаси всички, които Те възпяват!

Молитва на Товия (Тов. 8:5-8)

Благословен си Ти, Боже на Отците ни, и благословено да е Твоето свето и славно име во веки! Да Те благославят небесата и всички Твои творения! Ти сътвори Адам и даде му Ева за помощница, жена му - за подпорка. От тях произлезе човешкият род. Ти каза: "Не е добре да бъде човек сам; да сътворим помощник, подобен нему. И сега, Господи, взимам тая моя сестра не по плътска похот, а наистина като жена: благоволи да ме помилваш и дай ми да остарея с нея. Амин.

Молитва 2

Господи, Боже, Създателю и Промислителю на всичко добро и полезно! Ти, Който си създал Ева за помощница на Адам, като си казал: "Не е добре за човека да бъде сам; да му сътворим помощник нему подобен!" Ти си избрал Ревека да бъде жена на Твоя раб Исаак. А чрез Ангела Си Рафаил си изгонил злия демон от дъщерята на Рауиула, нещастната Сара, и си я омъжил за младия Товия. Ти, Господи, чрез Твоя велик угодник светителя Николая си избавил от безчестие трите обеднели девойки и си ги задомил с честен брак. Сам Ти, Господи, Промислителю, посети с милостта Си Твоя раб и отстрани всички пречки за неговото щастливо задомяване. Изпрати му Ангел Пазител, който да го предпазва от завистта на зли човеци, и в скоро време да му посочи и преведе желаната невеста и да заживеят щастлив съпружески живот съгласно Твоята воля. Прости, Господи, прегрешенията на Твоя раб, помилвай го и скоро превърни скръбта му в радост по молитвите на Пречистата и Пренепорочна Владичица наша Богородица и ПРиснодева Мария, на свети Николай Мирликийски Чудотворец и на всички светии. Защото Ти си надеждата на безнадеждните и затова прославяме Тебе, Отца и Сина и Светия Дух, сега и винаги и во веки веков. Амин.Молитви към светии ТУК
Към утринните молитви ТУК
Молитви при различни случаи ТУК
Причастни молитви ТУК
Към вечерните молитви ТУК
Молитви за всеки ден от седмицата ТУК
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.