В помощ на православния християнин
Сподели

В помощ на православния християнин

Към различни теми в сайта ТУК


Тези, които се грижат за теб, не се ровят в миналото ти, нито в раните ти.... Тези, които действително ги е грижа за теб, стават за теб лек, а не жестоко напомняне....!

От огромно значение е да има някой в семейството, който да се моли. Молитвата привлича Божията благодат и я чувстват всички членове на семейството, дори и тези, чието сърце е изстинало.

Вярата ни е една постоянна борба на душата, за да запазиш.... любовта вътре в себе си....

Ако потърсим Бог, ще ни се яви, и ако Го задържим, ще остане с нас!

Да не се молим, братя, по фарисейски - този, който въздига себе си, ще бъде унизен; а смирявайки се пред Бога, да се молим по митарски съкрушено, викайки: "Господи, прости на мен, грешния!"

Несправедливостта е омразна на Господа, тя е много голям грях. Да си справедлив към всички е много голяма добродетел.

Допуска Бог да ни онеправдават хората или да ни кажат по някоя дума, за да се заличат някои наши грехове или за да получим награда в другия живот. - Св Паисий Светогорец

Ако искаш да "хванеш" Бога за да чуе молитвата ти, "включи" на смирение, защото на тази честота "работи" Бог. - Св Паисий Светогорец

Да не скриваме прегрешенията и помислите, защото чрез това се извършва нашето падение. Нашият старец казваше: ".... Виждал ли си прелъстен човек? Това е, защото той е приемал помисли."

Бесът винаги се радва на неискреността. крадците не крадат през деня, но почти винаги през нощта. Така и бесовете се крият под покрова на неискреността, нападат оттам и нанасят вреда. - старецът Ефрем Светогорец

За да стигне човек до подобие Божие, трябва да се смири и да се отрече от себе си.

"Господи, Иисусе Христе, (Сине Божий,) помилуй ме, (грешния)" - тази малка молитва трябва всеки да я казва ежедневно, както и "Слава на Бога" - тези две молитви монасите повтарят постоянно вътрешно, каквото и да правят.
Към различни теми в сайта ТУК
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.