В помощ на православния християнин
Сподели

Благодарственото писмо на семейство......

Благодарственото писмо на семейство......
25.12.2015/Новини

Днес когато Православната ни Църква празнува раждането на Нашия Господ Бог, "Храм Свети Николай Мирликийски Чудотворец село Расник" получи благодарствено писмо по случай благотворителната инициатива за едно дете от град Велинград.Името на това дете е Кристиян.Той днес празнува и своя имен ден.Пожелаваме му бързо оздравяване, и днес родилия се Младенец да благослови всички в неговия дом.

Прекрасни думи от майката на болното детенце - Стефка Бързакова.
Църковното настоятелство при храма,благодари на всички дарители,които се отзоваха на помощ на това болно детенце.Към тази помощ се включиха и Църковното настоятелство към Православен храм "Архангел Михаил" и Св.Пиран - покръстител на графство Корнуол - югозападна Англия. Отец Петър изказа свойте благодарности към Църковното настоятелство на този храм зад граница ,че подадоха ръка в този труден момент на това семейство. Той остана изключително доволен от резултата на тази инициатива.Това дело беше благословено от Самия Господ, защото плодовете които допренесе от момента на започването и до днес са твърде добри.А това е по Божия милост - каза отец Петър.

- Включиха се изключително много познати,много хора от социалните мрежи,както и някой медии. Нека да не бъдем благодетели само около Рождество Христово.Човек трябва да е такъв през целия си земен живот.
Св. Исаак Сирин казва: Милостивият човек е лекар на своята душа. Ако ние помагаме на хора в нужда,то тогава и Бог ще помогне на всички нас.Сам Господ ни заповядва и ни дава пример да бъдем милосърдни.Той ни даде пример на милосърдие когато беше тук на земята.Изцеряваше болни и слепи.Даваше храна на народа,както телесна така и духовна. - каза отец Петър.

Той продължи с думите на Спасителя : 

"Който има две дрехи, нека даде ономува, който няма; и който има храна, нека прави същото" (Лука 3:11).
"Давайте милостиня според силите си; тогава всичко у вас ще бъде чисто" (Лука 11:41).
''Блажени милостивите, защото те ще бъдат помилувани" (Мат. 5:7) . 

Ето тези думи на Господ Иисус Христос ни подтикнаха ние да помогнем на Стефка Бързакова и нейното дете Кристиян. "Храм Свети Николай Мирликийски Чудотворец село Расник" ще продължи да помага с каквото може да това семейство.Всеки ,който иска да помогне все още на това семейство нека го направи.Оставяме историята и данните на семейство Бързакови в сайта ни в сектор "Дарения".

Допълнителна информация тук


По надолу е изложено благодарственото писмо на семейството към всички,които протегнаха ръка към тях.

Мили приятели! Хора с големи, топли, благородни  и милосърдни сърца! Скъпи добротворци и благодетели!

Изказвам моята голяма благодарност към Църковното настоятелство на "Храм Свети Николай Мирликийски Чудотворец село Расник" в лицето на отец Петър, за съпричастието, с което приехте нашата болка и откликнахте на апела ни за помощ!

Със средствата и ваучерите, които дарихте, вие подсигурихте в дома ни да има разнообразна храна за семейството ми, и борбата за лечението на момченцето ни Криси с идеята това лечение да продължи ! Благодаря ви за протегнатата ръка и топлината с която ни заляхте! Благодаря за отправените молитви  изречени от вас , за изцеление на моето дете! Надявам се, че тази благотворителна инициатива, ще остави трайна следа в сърцето на всеки едни от вас, включил се в нея, както и вие ще останете за винаги в нашите сърца! 

Отец Петър, благодаря Ви за проведения урок по добротворство! Аз ще предавам нататък!

Но Бог видял също,че на земята нямало никой, който да Го обича и който да може да Му благодари с думи. Тогава Бог рекъл:

Сега ще сътворя най-доброто. Ще сътворя човека. Той ще бъде по-красив и от най-красивото цвете, по-благороден и от най-благородното животно. Ще прилича на Мен, ще Ме познава и ще Ме обича. Ще Ми благодари и ще Ме хвали по различен начин от цветята, дърветата и звездите.” 

Благодаря Ви отец Петър! Благодаря Ви дарители!Във вашите сърца и души, аз съзрях Бога! Нека в навечерието на светлия празник Рождество Христово, на всеки един от вас се случи чудо - както на нас! Бъдете здрави, щастливи, обичани, и от Бог благословени! Нека светлината на Рождество Христово огрее вашите домове и ги изпълни с благодат! Весели празници!

С признателност и уважение:  Стефка Боянова  Бързакова

Снимката е от семейството
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.